SÈGLE O SÈGOL

baixa

Degut els diferents comentaris que han sorgit en l’article de l’avia remeiera del punt diari sobre el sègle, hem decidit fer un petit comentari.

Sègol o Sègle, Secale cereale. Planta herbàcia anual de 60 a 200cm d’alçada de fulles àmpliament linears, planes, estretes, primes, amb les tiges llargues, flexibles i tupides. Fan que el vent faci una fresa obtenint a la vista un espectacle com les onades del mar.

segol

Un dels usos d’aquest cereal és d’elaborar amb la seva farina pans de sègol. Aquesta farina té un baix contingut de gluten i conté fibra soluble. És fosca i té poca elasticitat.

En medicina alternativa s’utilitza de forma líquida, coneguda com extracte de sègol que millora el sistema immunitari, puja els nivells d’energia i millora les al·lèrgies, encara que no existeix evidència clínica de la seva eficàcia.

El seu alt contingut de potassi el fa útil per a la funció hepàtica i també pel funcionament del cor i pulmons.

També recomanat en problemes circulatoris i per la seva alta aportació de fibra el converteix en un bon laxant.

Esperem sigui del vostre interès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>